Welke opleiding dien ik te volgen?

Als je als werkgever of medewerker van personeelszaken opzoek bent naar een ‘geschikte’ cursus, dan kom je via Google al snel bij tientallen ‘opleiders’ terecht verdeeld over het land. Bij het bekijken van alle websites kom je veel verschillende en bijzondere zaken tegen.

Hieronder ziet u duidelijk waarvoor moet kiezen als het gaat om een gekwalificeerde opleiding.

Een 1 daagse training wordt gevolgd door personen die reeds zichtbare ervaring hebben of al eerder een training hebben uitgevoerd waarvoor een herhalingsplicht geldig is.

Een 2 daagse training is van toepassing voor werknemers/gebruikers die nauwelijks of geen ervaring hebben in een voertuigbeheersing maar instaat zijn dit eenvoudig en goed te kunnen volbrengen. Personen die oa een rijbewijs hebben, hebben hierin een voorsprong.

.

De 3 daagse training is uitsluitend voor personen die absoluut geen ervaring hebben in het besturen of beheersen van een voertuig. Echter deze personen gaan oa de heftruck stelsel matig gebruiken.

Personen die reeds voldoende ervaring hebben, danwel een “bijna” verlopen certificaat, kunnen via de competentie toetsing (1-uur certificering) in 1 uur getoetst en getest worden. Het grootste voordeel is dat uw werknemer niet hoeft te reizen naar onze trainingslocatie maar direct op zijn of haar eigen locatie beoordeeld wordt op de aanwezige kennis en vaardigheden. Direct na deze assessment is uw werknemer beschikbaar voor werk en heeft hierdoor nauwelijks verlet aan arbeidskosten.

Personen die als full time heftruck chauffeur willen gaan werken, doen er goed aan minimaal te kiezen voor een 3 daagse heftruck eventueel aangevuld met extra praktijkdagen. Hiermee vergroot de deelnemer de kwaliteit die tegenwoordig steeds meer vereist wordt. Tevens zullen de opleidingen op locatie veel voordeel opleveren.

Bel ons