1 daagse BHV Basis/Herhaling
Bij bedrijfshulpverlening (BHV) geven werknemers hulp bij onveilige situaties in het bedrijf. Een bhv’er weet bijvoorbeeld hoe hij mensen uit een brandend gebouw moet krijgen. Of hoe hij bij een ongeval eerste hulp moet geven. Zo zorgt hij ervoor dat werknemers en bezoekers geen of zo weinig mogelijk verwondingen en schade oplopen.
Elke werkgever is verplicht bedrijfshulpverlening te hebben. In kleine bedrijven kan een werkgever zelf de BHV’er zijn. De Arbowet schrijft niet voor hoe de werkgever de bedrijfshulpverlening moet regelen. Hij moet in ieder geval rekening houden met de grootte van het bedrijf en de risico’s die er zijn.
- Duur: 08:00 – 15:00
- Lesmateriaal: inclusief digitaal lesboek
- Officieel diploma: inclusief
- Frequentie: dagelijks
- Geldigheidsduur diploma: 1 jaar
- Locatie: 40 locaties in NL
De 1-daagse herhalingscursus Bedrijfshulpverlening (BHV) leidt u op tot BHV-er. Deze cursus is voor MKB personen die de verantwoordelijkheid van hulpverlening op de werkvloer als taak op zich genomen hebben.
Tijdens deze cursus worden de deelnemers getraind in de uitvoering van de taken van een bedrijfshulpverlener. Dat zijn o.a. evacuatie, ontruimen, nazorg, brandbestrijding en communicatie tijdens een incident.
Bij een 1 daagse basiscursus ontvangt de deelnemer meer tijd en duurt de training 1,5 uur langer.
Doelgroep
Medewerkers die in het bedrijf waar ze werkzaam zijn te maken krijgen met een taak als Bedrijfshulpverlener.
Doel opleiding
Het doel van de opleiding is het trainen van personeel op het gebied van communicatie en het gebruik van communicatiemiddelen tijdens een incident, brandbestrijding (brand drie- en vijfhoek, brandstadia, kleine blusmiddelen, ontruimingen en belang van nazorg.
Inhoud opleiding
Tijdens de BHV cursus komen onderwerpen op het gebied van Levensreddend Handelen (LEH), Brandbestrijding en Ontruiming (BOC) aan bod.
Ochtend
Tijdens het Levensreddende Handelingen (LH) worden de volgende onderwerpen behandeld:
- Algemene regels voor het verlenen van eerste hulp (vijf belangrijke punten)
- Noodvervoersgreep van Rautek
- Vitale functies
- Beademen en reanimatie (voor volwassenen)
- Verstikking en vergiftiging
- Shock
- Uitwendig (ernstig) bloedverlies en het verbinden hiervan (verbandleer)
- Plaatselijk letsel (brandwond, botbreuk, oogletsel)
Middag
Tijdens het Brandbestrijding, Ontruimingen en Communicatie (BOC) worden de volgende onderwerpen behandeld:
- Taken van de bedrijfshulpverlener
- Brandbestrijding (brand drie- en vijfhoek, brandstadia, kleine blusmiddelen)
- Communicatiemiddelen tijdens incidenten
- Belang van nazorg
- Ontruimingen
De BHV Trainingen worden op meerdere locaties in Nederland verzorgd. Wij beschikken over trainingslocaties in;
Alkmaar Almere Alphen aan de Rijn Amsterdam Apeldoorn Assen Delden De Bilt De Lier Den Bosch Dordrecht Den Haag Eemnes | Beek Donkerbroek Emmen Eindhoven Gorinchem Halle Harderwijk Heemstede Hollandscheveld Joure Leeuwarden Lippenhuizen Lisse | Oosterhout Oosterwolde Poortugaal Ridderkerk Rotterdam Terschelling Tolbert Nieuwegein Veenendaal Venray Westervoort Zevenhuizen Zuidbroek |
In-company
Reiskosten 0,45 ct/km
Meer informatie?
Om uw personeel te trainen binnen uw organisatie is het soms van belang meer te weten. Door ons te juiste informatie te geven over de arbeidsmiddelen, hulpmiddelen en eventuele lading, kan onze instructeur de lessen op maat maken.