Wij bieden niet alleen de bekende Heftruck en Reachtruck opleidingen, ook biedt Semmeling Opleidingen & Advies de opleidingen voor de andere  voertuigen/arbeidsmiddelen die actief zijn op de werkvloer. 

Het is een officiële verplichting dat bij het gebruik van arbeidsmiddelen met een eigen aandrijving de werknemer beschikt over de juiste deskundigheid. Werken zonder deze specifieke deskundigheid is strafbaar en kan de werknemer een boete opleveren van € 450,00

Hier vind u een aanbod van deze opleidingen en trainingen

Magazijn opleidingen

  • Basiscursus Elektrische Pallettruck (EPT)
  • Opfriscursus Elektrische Pallettruck (EPT)
  • Basiscursus Stapelaar
  • Opfriscursus Stapelaar
  • Basiscursus Orderverzamelaar
  • Basiscursus Hoogbouwtruck/ Combitruck
  • Cursus Veilig werken in het acculaadstation
  • Basisopleiding Logistiek Medewerker
  • Veilig werken in het Magazijn
  • Toezichthouder Intern Transport

Advies nodig? 

Naast de bovengenoemde arbeidsmiddelen is de keuze van de soort opleiding waar u voor kiest afhankelijk van de situatie in uw bedrijf. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van specifieke trucks? Of werkt u met specifieke ladingen? Dit kan bepalend zijn voor de manier waarop uw medewerkers getraind moeten worden. Semmeling opleidingen heeft de juiste expertise om de chauffeurs intern te verbeteren. Vanuit die expertise adviseren we u graag bij uw keuze voor de juiste opleiding.

Het advies dat wij geven aan bedrijven is het trainen op eigen locatie, dit noemen wij een in-company training. Mede doordat onze instructeur het bedrijf tips en adviezen kan geven betreffende bepaalde werkmethode of inrichting. Tevens zullen de cursisten getraind worden zoals dat in de arbo-wetgeving omschreven wordt.

De werkgever moet erop toezien dat werknemers die een mobiel arbeidsmiddelen gebruiken, beschikken over een specifieke deskundigheid

Een bijkomend voordeel is dat er altijd sprake is van maatwerk. De theorie zal toegespitst worden op de huidige werkzaamheden alsmede de praktijk. Door te werken met uw eigen materialen en arbeidsmiddelen zal door onze instructeurs de juiste begeleiding verzorgd worden. De deelnemers hoeven niet naar een andere locatie en hierdoor besparen we weer op de reiskosten. De in-company opleidingen worden door Semmeling Opleidingen & Advies al verzorgd vanaf 3 personen.

Meer informatie? 
Om uw personeel te trainen binnen uw organisatie is het soms van belang meer te weten. Door ons te juiste informatie te geven over de arbeidsmiddelen, hulpmiddelen en eventuele lading, kan onze instructeur de lessen op maat maken.

De werkgever moet erop toezien dat werknemers die een mobiel arbeidsmiddelen gebruiken, beschikken over een specifieke deskundigheid.

Bel ons