Bij het ongeluk op vliegbasis Leeuwarden, waardoor gisteravond twee militairen ernstig gewond raakten, was een vorkheftruck betrokken. Het ongeval gebeurde tijdens een feest van een eenheid vliegeniers, zegt een woordvoerder van de marechaussee. 

De twee slachtoffers zijn afgelopen nacht nog geopereerd in een ziekenhuis en verkeren inmiddels buiten levensgevaar.

Het ongeluk vond rond 21.00 uur plaats. Op welke wijze de heftruck precies werd gebruikt, kan de woordvoerder niet zeggen. Wel is duidelijk dat het voertuig ‘niet tijdens werkzaamheden’ is gebruikt, aldus de zegsman.

De marechaussee en de Inspectie Veiligheid Defensie doen onderzoek. Over de identiteit van de slachtoffers kon de woordvoerder geen uitspraken doen.

Vliegbasis Leeuwarden is op dit moment het paradepaardje van de luchtmacht. Hier trainen jachtvliegers om de nieuwste Nederlandse straaljagers te kunnen besturen, de F-35. Vorige zomer werd afscheid genomen van de F-16. Ook komt hier straks het nieuwe operationele centrum voor de vier onlangs aangeschafte superdrones, de MQ-9 Reaper.

Een woordvoerder laat weten dat de schrik enorm is. ,,We hopen allemaal dat het goed met de slachtoffers afloopt.” Omdat de Marechaussee nog onderzoek doet, mag hij nu geen nadere details geven over wat er precies gebeurde en wat er te vieren viel bij het feest

bron: AD

Categorieën: Nieuws

Call Now ButtonBel ons